2020-ban is biztonsággal étkezhetünk a magyar éttermekben: sőt, most ajándékokkal is kecsegtet az Éttermek Éjszakája kezdeményezés
2020. augusztus 13. és 16. között rendezik meg Magyarországon az Éttermek Éjszakája kezdeményezést. Az akció célja többek között annak népszerűsítése, hogy Magyarországon belül milyen gasztronómiai élmények várnak a vendégekre. A koronavírus árnyékában a szervezők arra szeretnének rávilágítani, hogy az éttermek mindent megtesznek a biztonságos élményért, és nyugodtan térjenek vissza egy jó vacsorára a résztvevő vendéglátó egységekbe, valamint válasszák továbbra is a minőségi vendéglátást.
Vannak szép számmal bizony olyan éttermek Magyarországon, akik még a vírus-okozta gazdasági visszaesés ellenére sem engedtek a minőségből. Ezek olyan vendéglátóhelyek, akik figyelnek a beszállítóikra, a kollégáikra, és mint egy jó gazdasági szereplő, ugyanazoktól szerzik be a hozzávalóikat, mint a pandémia előtt. Valamint ugyanúgy figyelnek arra, hogy professzionálisan szolgálják ki vendégeiket.
Ezeket az éttermeket kereste meg és fogta össze az Éttermek Éjszakája szervezőcsapata, akik szintén elkötelezettek a minőségi vendéglátás mellett, és egy olyan Éttermek Éjszakája menüsort kértek összeállítani a résztvevőktől, amihez még ajándék is jár pluszban. Hol egy-egy pohár meglepetés bor, hol egy desszert jut a vendégnek, de egy bizonyos:
„Az Éttermek Éjszakája kezdeményezésnek a célja, hogy a vendégek kicsit elfeledjék a koronavírus bosszúságait, kicsit kiengedjék a gőzt, és a biztonságos éttermi partnereinknél eltöltsenek egy remek estét.” – fogalmaz Balla-Seethaler Tamás, az esemény főszervezője.
Némelyik étterem még külön erre az alkalomra rendezett eseménnyel is készül: lesznek borkóstolók, zenés estek, kávés vagy pezsgős reggelik is. A szervezők gondoltak azokra is, akik még egy kicsit jobban tartanak a vírustól: az Éttermek Éjszakája ajándékutalványt megvásárolva, ugyanazokat az előnyöket kaphatják meg a vendégek az év későbbi részében is.
Részletek és az éttermek listája: ettermekejszakaja.hu
Kapcsolódó cikkeink
Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >Szallas.hu: az őszi belföldi foglalások negyedét SZÉP-kártyával fizették
Az őszi belföldi foglalásokhoz kapcsolódó online fizetések összértékének negyedét SZÉP-kártyával…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >