2012 legjobb képei IV. – A nap képe

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2013. 01. 07. 10:23

Az év során számos képet és képsorozatot mutattunk be A nap képe rovatunkban; az év végéig ezek közül a legnézettebbeket, legjobbakat ismételjük meg – reméljük, olvasóink örömére.

Az elfolyó… pizza

Mai képünket nyilvánvalóan Salvador Dali egyik legismertebb képe, az Elfolyó idő ihlette. Egyesek szerint a mester azt állította, őt az olvadó (camembert) sajt látványa inspirálta. A kör bezárul!

Ó, az ennivaló szemeid!

Ha behunyod… ha kinyitod… – Miss Junkfood 2012 egy holland reklámügynökség megfogalmazásában.

Sör to go

A to go, azaz elvitelre kifejezés a sör esetében furcsán hangozhat az átlagember számára, hiszem a to go gasztronómiai kategória, és így legfeljebb egy strandon, rendezvényen vett műanyag pohárba csapolt italra utalhat. Ám tőlünk keletre – talán üveg- (és sör)hiány miatt – sokáig szokás volt, hogy a sört az utcán csapolták, abba, amit éppen magával hozott a vásárló. És ha az orosz pívós kioszknál vasárnap délután nagy volt a sor, nem volt idő (se türelem) keskeny nyakú palackokba töltögetni. Ezért aztán minden valamirevaló háztartásban volt 3 literes befőttes üveg, ebbe lehetett csapolni az italt.
A kínaiak, úgy tűnik, vették a lapot, és belátták, ha a vásárló nem hordhat állandón 3 literes üveget magával, akkor nekik kell azt helyettesíteniük. Ráadásul sör már van elég, és jó, ha el is lehet adni azt. Ennek a gondolatmenetnek a végén pedig ott volt a 21, századi csomagolóipari termékfejlesztés csodája, a sörös zacskó: a vásárló helyben kapja a „hordozót” a frissen csapolt nedűhöz, üvegbetétre nincsen gondja, és akaratlanul is remek BTL reklámhordozójává válik az – egyébként nálunk is kapható – TsingTao sörnek.

Kapcsolódó cikkeink