2012 legjobb képei I. – A nap képe

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2013. 01. 01. 10:28

Az év során számos képet és képsorozatot mutattunk be A nap képe rovatunkban; az év végéig ezek közül a legnézettebbeket, legjobbakat ismételjük meg – reméljük, olvasóink örömére.

Mit esznek a NATO katonák Afganisztánban?

amerikai

brit

del-koreai

francia

lengyel

nemet

olasz

spanyol

sved-norveg

ukrán

Édentől keletre

Ki kerülhet Nigella trónjára?

A médiaséfek új hullámos képviselői külsejében és tartalmában is forradalmasították a szakácsokról kialakult képet. Fittyet hányva a konvencióknak, a közelmúlt tévéséfje harmincas vagy annak látszó, hosszú hajú hölgy, mély kivágású, a mindig kerek női idomokat lágyan követő, színes pulcsiban. A trend úttörője és vitathatatlanul legtöbbet utánzott személyisége, a koránál jóval fiatalabbnak látszó, nagyon jól kitalált, 52 éves brit Nigella Lawson, aki 2000-ben gasztronómiai történelmet írt „Nigella falatozója” TV műsorával.

Követőinek sora végtelen: Giada De Laurentiis, Rachael Ray és sok, nálunk nem is hallott név mindannyian bevallva vagy tagadva a Lawson iskola hívei. Ha a mi vidám tekintetű, bájos Stahl Juditra gondolunk (na meg a műsoraiban látott pulóvereire), lehet annak a gyanúnak valami alapja, hogy őt is „Nigellára formázták”.

Nigella még a trónon van, de egyre többen vannak már azok is, akik nem utánozzák, hanem saját „hangjukkal” hódítva próbálják megszerezni koronáját. A brit Guardian című lap áprilisban három trónkövetelőt is bemutatott. Műsoraikat nem ismerve nem részletezzük munkásságukat, de „arcukat” mi is megmutatjuk olvasónknak. El kell ismerni, mindhármuknak van stílusa, és hírek szerint a főzéshez is értenek.

Az Amelie-külsejű Rachel Khoo egy kis párizsi apartmanban készítette legismertebb sorozatát.

Punkból lett gourmet Gizzi Erskine, akit 2009-ben Nagy-Britannia legszexibb séfjének választottak.

A kifutóról került a képernyőre Lorraine Pascale, számos séfiskola elvégzésével került a szakma közelébe.

Kapcsolódó cikkeink