2008 felfedezései
Élvonalbeli séfjeinktől kérdeztük, mi volt számukra az elmúlt év nagy felfedezése. Segal Viktor
A tavalyi év a szakmában mindenekelőtt a sous vide technológia magyarországi elterjedéséről szólt. Komoly sikerről beszélhetünk, ha már a szakma iránt érdeklődő vendégkör is döntési szempontként kezeli, hol alkalmazzák a legmodernebb eszközöket, módszereket az éttermekben. Persze, mint sok másban, ebben is kicsit átesünk a lovon, de majd helyére kerül ez is.
Oláh Roland, Café Erté
Erik Schröter! Egy hetet sztázsolhattam konyháján: nem csak a tudása tiszteletre méltó, de a munkához való viszonya, alázata is követendő példa. És elkötelezett híve lettem a vajas, tejszínes, segédanyagoktól mentes sűrítésnek, a visszaforralásnak.
Juhász Sándor, Boom and Brass
Szakmailag a technológiákon kívül sok újdonságot nem hozott az esztendő, de egyre több helyen tartják fontosnak a kollégák a letisztultságot, az ízek egyszerűségének fontosságát.
Takács Lajos, Olimpia
2008 visszaadta az emberekbe vetett hitemet. Bebizonyosodott, hogy az általam elképzelt „őszinte konyha”, a trendek követése nélküli, kreatív munka nem hiábavaló. Nagy trendeket nem látok, de ha egy-két év múlva lesznek is, akkor sem fogom kritikátlanul másolni majd.
Széll Tamás, Onyx
Bár a sous vide eljárást forradalmi áttörésnek tartom, mégis sokkal nagyobb dolognak érzem a holdomat elterjedését. Hogy ez az év milyen szakmai újdonságokat hozott a nemzetközi gasztronómiában, azt február végén, az elzászi Haeberlin házban eltöltött egy hét sztázsolás, majd a Bocuse d’Or döntő megtekintése után mondom meg…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >