170 000 eurós támogatást adott át az Auchan Magyarország 20 hazai civil szervezetnek

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 05. 11:22

Civil szervezetek támogatásával és színes családi programokkal ünnepelte országszerte a Szolidaritás Napját az Auchan október 5-én. Az áruházlánc mind a 19 áruháza és központi irodája ezen a napon adta át ünnepélyes keretek között adományait az Auchan az Ifjúságért Alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázatának győztes szervezeteinek. Az idén 20 éves alapítvány 2016-ban összesen 170 000 euróval, vagyis több mint 50 millió forinttal járul hozzá húsz hazai társadalmi célú projekt megvalósításához.

Kecskemet_Auchan_atadas_20161005 (5)

Kiemelkedően magas támogatási összeg 2016-ban

Az Auchan az Ifjúságért 2016-ban megduplázta éves támogatásának összegét, így idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot ajánlott fel a magyarországi nyertes projekteknek. Az alapítvány szakmai zsűrije minden évben olyan szervezeteket karol fel, amelyek a helyi közösségek számára kiemelten fontos társadalmi projekteket valósítanak meg. A pályázat keretében a vállalat mind a 19 áruháza és központi irodája évről évre maga választja ki a támogatott helyi kezdeményezéseket.

72 000 euró az első három kiemelt projekt segítésére

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány három projektet kiemelt támogatásban részesít az idei 250 beérkezett pályázat közül, amelyek egyenként 12 000 eurós támogatást kapnak három, kettő, illetve egy éven keresztül. Az első helyezett, a kecskeméti áruház által támogatott „Strázsa Tanya” projekt célja egy olyan játszótér létrehozása, ahol a speciális eszközöknek köszönhetően sérült és egészséges gyerekek játszhatnak együtt. A park ability parkként is funkcionál majd, így az egészséges gyerekek és felnőttek is megtapasztalhatják a fogyatékkal élők hétköznapjait. A második kiemelt támogatott a csömöri áruház által kiválasztott „Emberbarát” projekt, melynek célja segítséget nyújtani drog, illetve alkohol függő fiataloknak, hogy egy piacképes szakma elsajátításával tudjanak beilleszkedni a társadalomba. A pályázat harmadik kiemelt projektje a miskolci áruház „Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub” kezdeményezése, melynek keretében hetente zenei, művészeti és sport foglalkozásokat szerveznek egész éven át a fiatalok számára.

A három kiemelt projekt mellett további 17 civil szervezet nyert el összesen 98 000 euró értékben támogatást.

Kapcsolódó cikkeink