Tizenhat tonna csirkehúsból készült terméket hívott vissza a Tyson Foods

By: Trademagazin editor Date: 2019. 01. 31. 11:00

Mintegy 16 tonna szennyezett, csirkehúsból készült, elősütött terméket hív vissza a Tyson Foods, a világ legnagyobb húsfeldolgozó vállalata, írja az amerikai lapok, például a Huffington Post nyomán az origo.

A vállalat fogyasztói bejelentésre intézkedett. A cég közlése szerint, a visszahívás az egyik 5 fontos kiszerelésű (kb. 2,2 kilogramm), előkészített csirkefalatkák termékére vonatkozik, miután fogyasztók egyes csomagokban “puha, kék színű gumidarabokat” találtak.

A Tyson Foods a kérdéses termékét világszerte értékesíti.

A vállalat közölte: egyelőre nem érkeztek jelentések a szennyezett termékkel kapcsolatos fogyasztói problémákról, mérgezésről vagy hasonló egészségügyi panaszokról.

Az USA élelmiszerbiztonságért felelős hivatala közleményben hívta fel a fogyasztók figyelmét, hogy akik vásároltak ebből a termékből, fogyasztás előtt feltétlenül ellenőrizzék annak lejárati dátumát és annak egyéb azonosítóit.
A vállalat honlapján tette közzé a szennyezett élelmiszer pontos gyártási adatait.

A cég azt mondja, a 2018. november 26. után vásárolt, 2019. november 26-i lejáratú termékekkel van gond, a problémás szállítmányok állításuk szerint Arizona, Kalifornia, Illinois, New Jersey és Utah államokban kerültek a boltokba.

Ez már a második visszahívása a cégnek rövid időn belül. A közelmúltban több mint 7 tonnát kellett visszahívnia egy másik termékéből, melyet 13 államban értésítettek, és a csomagoláson helytelenül tüntették fel az allergén összetevőket.

A vállalat külön dedikált telefonszámon fogadja a mostani visszahívás kapcsán a vásárlók kérdéseit. (origo)

Related news