Minyon Bar & Café

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 03. 05. 08:00

Becsapós a név, hiszen az évszázada közkedvelt cukrászsütemény neve hallatán egy békebeli cukrászdát vár a látogató. Ehelyett egy igazi, XXI. századi design szerint kialakított koktélbárt talál. Igazi, többfunkciós vendéglátóhely, amely kávézóként, étteremként, koktélbárként és zenés-táncos szórakozóhelyként is definiálja magát. Nos, a csaknem 120-féle koktél magáért beszél (műszakonként nemritkán három szakképzett mixer kezeli a shakereket), és a délidőben 60 férőhelyes Minyon estére igazi, 300 személyes bulihellyé válik.
Azért ne menjünk el szó nélkül az étlap mellett sem: igazán kifinomult ízlésre, és nagy kreativitásra vallanak a kreációk. Kacsa, liba, borjú, lazac, minden megtalálható a kínálatban, valamennyi a la minute készül, friss, nem fagyasztott húsból és friss fűszernövények felhasználásával. Egyszerű ételek, kreatív köntösben, mint a birsalmás párolt káposzta, vagy – kedvcsinálónak – a vörös currys kacsamell mézes chilis maláj tésztával és a zsályás pisztrángtekercs zöldségszalmán. Mindehhez negyvenféle minőségi bor, a felső középkategóriától a csúcstípusokig bezárólag.
És a kézenfekvő kérdésre kézenfekvő a válasz: természetesen minyon is kapható! n

Budapest, VI. Király utca 8.
Konyhafőnök: Bali Krisztián
Tervező: Dinamo Építészcsoport

Kapcsolódó cikkeink