Hummus Bár

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 08. 22:19

A hazai vegetáriánusoknak még 2011-ben is a legnagyobb gondja az átlagétteremben az, hogy egysíkú a nekik kínált ételek választéka. A globalizáció diktálta válasz – már ha ezt a célcsoportot valaki fontosnak tekinti – az ethno food lehet.

Erre a gondolatra épülnek a Budapesten néhány éve működő Hummus Bár éttermek is, amiket már nyugodtan nevezhetünk láncnak, hiszen a belvárosban most nyílt egység immár a negyedik. A másik hárommal ellentétben ez már stílusában és berendezésében is tipikus gyorsétterem, bár a belépéskor ajándékba kapott pohárka mentateát kortyolgatva nem ez jut először eszünkbe róla. (A hummus egyébként egy egyszerűen elkészíthető, csicseriborsós, tradicionális arab étel). A távol-keleti ízeket hozó zsidó konyha kissé a magyar ízléshez finomított fogásai egzotikus utazásokra emlékeztetnek, különlegesek és frissek. A hummusok, falafelek, laffák mellett persze van sült krumpli is, no meg húsételek – hiszen Budapesten vagyunk, méghozzá egy egyetem mellett, így a diákok és korosztályuk az elsődleges célcsoportja a helynek. Az italválaszték: teák, kávé, és az üdítők, gyümölcslevek mellett sör – nemsokára csapolva is. Élmény itt az étkezés, ám törzsvendégekké, legalábbis, ami a főételeket illeti, inkább az ELTE vastagabb pénztárcájú hallgatói válhatnak, mert ezek árai inkább belvárosiak, mint „menzaiak” (1500–1800 Ft). Mindenesetre a kiszolgálás barátságossága és a laktató adagok sok mindenért kárpótolnak.

Budapest V., Egyetem tér 1. • Tervező: Uri Gottlibovich

Kapcsolódó cikkeink