A whiskyk királynői a Gourmet Fesztiválon
Különleges ízélmények, citrusos zamat, vaníliaillat és gyömbérpor… Elsőre nem mindenkinek a whisky jut eszébe ezekről a szavakról, de az idei Gourmet Fesztiválon Szombati Zsolt, a The Macallan és a The Famous Grouse hazai márkanagykövete gondoskodott a felejthetetlen íz-asszociációkról.
A 2017-es Gourmet Fesztiválon két skót whiskymárka is képviseltette magát, a The Famous Grouse és a The Macallan. Szombati Zsolt bártender, a két márka hazai nagykövete olyan különleges ízpárosításokkal készült, amelyek közelebb hozzák egymáshoz a whisky világát és a gasztronómiát. Ezáltal olyan egyedi ízeket és felejthetetlen élményeket ajándékozott a vendégeknek, ami eddig talán ismeretlen volt előttük.
„A The Famous Grouse whiskyk alapvetően narancsos, trópusi jegyekkel rendelkeznek, ezért kétféle narancsváltozatot, és választható csokoládét kínáltunk a résztvevőknek. A Smoky Black füstös ízét a kandírozott narancs kicsit elnyomja, és a narancsos ízvilágot helyezi előtérbe, az édesebb tónusok felé haladva. Aki viszont preferálja a keserű ízeket, annak a kandírozott naranccsal ellentétben a szárított narancshéjból készült narancspor tökéletes választás, hiszen ez kissé kesernyésebb ízt ad az italoknak.” – mondta a The Famous Grouse magyarországi márkanagykövete.
A The Macallan többek között annak is köszönheti előkelő helyét a prémium szeszek világában, hogy a végső desztilláció csupán 16%-át töltik át a mesterek a hordókba, melyeket különös gonddal választanak ki, amik a citrusos-kókuszos íztől kezdve a narancsos csokoládén át a vanília aromájáig bezárólag meghatározzák az ízét.
„A szuperprémium whisky és az eper csokiszökőkúttal mindig tökéletesen passzol egymáshoz, így az idei fesztivál egyik főszereplőjét, a savas ízvilágú epret választottam, ami a The Macallan gyömbéres, csípősebb gyümölcsös jegyeihez kiválóan illik. A 62%-os kakaótartalmú csokoládé kifogástalan választás, mivel ha ennél magasabb a kakaótartalom, túl keserű eszenciát eredményez, ami elnyomná a whisky ízét, viszont eperrel társítva szépen összecsengenek a zamatok. A vendégek választhattak, hogy gyömbér-, vagy narancsporral kívánják-e a whiskyjüket fogyasztani, mivel ezek egyfajta ízkatalizátorként működnek, kiemelve a whisky csodálatos aromáit.” – fogalmazott Szombati Zsolt.
A fesztivál látogatói a The Famous Grouse x The Macallan standjánál megtekinthetik a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatának húsz döntős képét is. A közönség által megszavazott első díj végül Gondy-S. Hajnalkáé lett, aki egy két főre szóló heti Gourmet Fesztivál bérlettel, és egy fényképezőgéppel lett gazdagabb.
Kapcsolódó cikkeink
Angol whisky nyert a skótok kárára
Az Egyesült Királyság külső szemlélői számára egységes országként tűnhet, ám…
Tovább olvasom >A Macallan és a Bentley közös whiskyje – A nap videója
A két szuperprémium márka nevét hallva feltehetően senki nem csodálkozik,…
Tovább olvasom >A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon
A „női energiák” kerülnek a fókuszba az idei Gourmet fesztiválon,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kreativitás és művészeti szaktudás, mint az üzleti siker alapja?
Releváns kérdés, hogy azok, akik művészeti és kulturális területen mozognak…
Tovább olvasom >Újabb kiválóságok és zöldipari innovációk a Környezet Védelméért díj átadásán
Szombaton este egy különleges helyszínen, a Duna vizén ringatózó Európa…
Tovább olvasom >Rekordszámú nevezés érkezett a Brillante-2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre
Rekordszámú nevezés érkezett a Gyulai Pálinkafesztiválon belül meghirdetett Brillante-2024 Nemzetközi…
Tovább olvasom >