Végéhez közeledik az ECR élelmiszerhulladék-megelőzési kihívása

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2019. 05. 09. 11:10

Az ECR Community Shrink & OSA Group bejelentette, hogy hamarosan befejeződik az élelmiszerhulladék keletkezését megelőző kihívása. A csoport kétnapos Sell More, Waste Less meetinget tart júniusban Brüsszelben, amelyen öt innovatív start-up mutatja be az élelmiszerhulladék-kezeléssel kapcsolatos fejlesztéseit Európa vezető kiskereskedő-láncainak, köztük a Tesconak és a Lidlnek is.

A kihívás során öt nagy témára fókuszáltak a szervezők: az ellátási lánc láthatóságára, a raktározási körülmények optimalizálására, a szavatossági idő meghosszabbítására, a csökkentéseke és a többletáru újrafelhasználására.

A júniusi találkozót követően számos pilot workshopra kerül majd sor, amelynek lényege, hogy a fent említett startupok technológiáit bevezessék a kiskereskedelembe. (ESM)

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek