Új városnegyed épülhet a WestEnd mellett

Dátum: 2018. 02. 13. 10:30

Budapest és egyben Közép–Kelet–Európa legértékesebb és legfrekventáltabb területén tervez fejlesztést a Gránit Pólus – írja a Világgazdaság Online. A nyugati városközpont, a következő évekre tervezett legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztés a régióban. Az új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és szálloda épülnek.

A WestEnd City Center szomszédságában található 94 000 négyzetméteres telekre, 320-450 ezer négyzetméternyi új városnegyedet álmodott meg a Gránit Pólus. A fejlesztés egy modern, sokrétű, inspiráló városi környezetet teremt, amely az épített és zöld környezet, az urbanisztikai megoldások és a szolgáltatási mix révén új életminőséget biztosít a felhasználók számára – írja a cég sajtóközleményében.

Hozzáteszik: a már a millennium generáció igényeit is figyelembe vevő, „smart city” koncepció alapján tervezett ingatlanfejlesztés egy csaknem 2 hektáros parkot is magában foglal majd, ahol a szolgáltatások, a vendéglátás és a szórakoztatás kiemelt szerepet kapnak. A városnegyed sokszínűségét az egyes épületeket tervező más és más építészeti irodák garantálják.

A tervek szerint akár már 2018 utolsó negyedévében sor kerülhet az alapkőletételre. (vg.hu)