Tisztújító közgyűlés
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott. A testület szervezeti felépítésében jelentős változások történtek, így az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat is több ponton változott. A szervezeti változások a generációváltás, a hatékony működés és az ipartestület jövőképében meghatározott célok elérése érdekében történtek.
Az ipartestület új székházában bemutató-képző cukrászműhelyt hozott létre, melyben a legnagyobb volumenű átalakítások megtörténtek, jelenleg a gépesítés, az eszközök beszerzése és telepítése van folyamatban.
A képzőműhely alkalmas lesz az ipartestület rövid és hosszabb távú céljainak eléréséhez, ahol a szakképzésben és mesterképzésben is hangsúlyosabb szerepet tudunk vállalni. Terveink között szerepel, hogy tanműhelyünk legyen az országos cukrász mestervizsga központja. Hosszú távú célunk, hogy a mesterképzés mellett az OKJ-s képzésben is részt tudjunk venni. Óriási a jól képzett és önálló munkavégzésre képes munkaerő hiánya, tennünk kell annak érdekében, hogy ez ne így legyen a jövőben. Teszünk azért, hogy motivált és szakmailag jól felkészült cukrászok lépjenek a munkaerőpiacra. Olyan referenciaműhelyt hozunk létre, amely bázisa lesz ifjú tehetségeink és cukrászmestereink nemzetközi versenyekre való felkészítésének is.
Az oktatóműhely fő szakmai céljai:
1. Cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel a tradicionális/hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára, a hagyományos receptúrák megőrzésére, a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségi alapanyagok és technológiák használatának elsajátítására;
2. Az MKIK-val együttműködve cukrász mestervizsga felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen az egész országban;
3. Fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coachinggal.
Az ipartestület évtizedek óta dolgozik mindhárom területen, és jelentős eredményeket ért el, de az oktató/bemutató műhely olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.
A megváltozott Alapszabály és Szervezeti és Működési Szabályzat megtalálható az ipartestület honlapján (www.cukraszat.net).
A közgyűlés által megválasztott új Elnökség:
Erdélyi Balázs – szakmai elnök (FRER Cukrászat, Mestercukrász Kft., Budapest)
Selmeczi László – társelnök (Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)
Kiss Zoltán – alelnök (Családi Kiss Cukrászat, Lajosmizse)
Ipacs Balázs – alelnök (Hisztéria Cukrászda, Budapest, Tápiószecső)
Andrész Zoltán – elnökségi tag (Andrész Cukrászda, Biatorbágy)
Auguszt József – elnökségi tag (Auguszt Cukrászda, Budapest)
Balogh István – elnökségi tag (Mignon Cukrászda, Debrecen)
Balogh László – elnökségi tag (Kézműves Cukrászda, Gyula)
Csuta Zsolt – elnökségi tag (Csuta Cukrászda, Csákvár)
Damniczki Balázs – elnökségi tag (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)
Karl Zsolt – elnökségi tag (Karl Cukrászda, Dunaharaszti)
Kiss Károlyné – elnökségi tag (Major Cukrászda, Budapest)
Mészáros Gábor – elnökségi tag (Mészáros Cukrászda, Szombathely, Graz)
Tóth Norbert – elnökségi tag (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)
Urbán Ildikó – elnökségi tag (Ildikó Cukrászda, Szarvas)
Varga Margit – elnökségi tag (ex. Zazzi Cukrászda, Budapest)
A Felügyelő Bizottság tagjai:
Nándori László – FB elnök (Nándori Cukrászda, Budapest)
Bergmann Márta – FB tag (Bergmann Cukrászda, Balatonfüred)
Tóth Zoltán – FB tag (Dolce Cukrászda, Tapolca)
Kapcsolódó cikkeink
2024 a fejlesztések éve a szakképzésben
2024 a fejlesztések éve a szakképzésben – jelentette ki a…
Tovább olvasom >Michelin-csillagos séftől is tanulnak egy szegedi középiskola diákjai
Bernard Fournier olaszországi Michelin-csillagos séftől is tanulnak egy Erasmus+ program…
Tovább olvasom >Az idei a fejlesztések éve a szakképzésben
Az idei esztendő a fejlesztések éve az „Európa-bajnok” magyar szakképzésben…
Tovább olvasom >További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >