Tesco: csökkenő élelmiszerhulladék-mennyiség
Tizenhét százalékkal csökkentette élelmiszerhulladékának mennyiségét a Tesco. A hipermarket-lánc a feleslegessé vált, de még felhasználható élelmiszereinek 63 százalékát adományozta jótékonysági szervezeteknek, közösségeknek és saját munkatársainak.
Jelenleg minden kilencedik ember éhezik a világon, miközben a világ élelmiszermennyiségének harmada kerül a kukába. 2013-ban a Tesco elhatározta, hogy komoly lépéseket tesz élelmiszerhulladékának csökkentése érdekében. A cég elköltelezett a fenntartható fejlődés iránt, s azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra felére csökkenti a kidobott élelmiszerek arányát.
A Tesco azt is el akarja érni, hogy egyetlen gramm emberi fogyasztásra még alkalmas terméke se kerüljön a kukába. Ez a folyamat egyelőre 17 százaléknál tart.
Kapcsolódó cikkeink
A Tesco az Expressz üzleteiben olcsóbb saját márkás termékeket vezet be
A Tesco az Expressz üzleteiben olcsóbb saját márkás termékeket vezet…
Tovább olvasom >Jól halad a Tesco a fenntarthatósági projekttel
A Tesco elkötelezett a fenntartható működés iránt, és ambiciózus célokat…
Tovább olvasom >Kiderült, mennyit keres a Tesco első embere
A Tesco vezérigazgatója, Ken Murphy, az idei évben rekordösszegű, 10…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Tesco az Expressz üzleteiben olcsóbb saját márkás termékeket vezet be
A Tesco az Expressz üzleteiben olcsóbb saját márkás termékeket vezet…
Tovább olvasom >A Diageo volt a főtámogatója a Young Cannes Lions nemzetközi kreatív verseny hazai fordulójának
Idén is a Diageo volt a főtámogatója a Young Cannes…
Tovább olvasom >NGM: családok életét jelentős mértékben befolyásolják élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások és az üzemanyagárak
A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és…
Tovább olvasom >