A Pizza Hut is leáll az antibiotikumos csirkehússal

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 06. 25. 10:20

A Pizza Hut 2022-re beszünteti az antibiotikumos csirkehús felhasználását az amerikai gyorséttermeiben – írja az agrarszektor.hu. Az étteremlánc e tervével olyan versenytársaihoz csatlakozik, mint a McDonald’s és a KFC. A túlzott antibiotikum-használat komoly humánegészségügyi kockázatokat jelenthet, mert ellenállóvá teheti a kórokozókat.

A közelmúltban jelentette be a Pizza Hut gyorsétteremlánc, hogy 2022-re megszünteti az antibiotikumokkal szennyezett állatokból származó csirkehúsok felhasználását amerikai éttermeiben – írja a reuters.com. A Pizza Hut ezzel a bejelentésével olyan versenytársaihoz csatlakozott, mint például a McDonald’s, ahol már 2016 óta nem használnak antibiotikummal kezelt csirkehúst, de ilyen a KFC étteremlánc is.

Hatalmas veszélyt jelent, hogy túl sok antibiotikum van a húsbanHatalmas veszélyt jelent, hogy túl sok antibiotikum van a húsbanA kritikák szerint komoly humánegészségügyi kockázatot jelenthetnek az antibiotikummal kezelt húsok, mert a túlzott gyógyszer-használattal egyre jobban növekszik az antibiotikum-rezisztencia kialakulásának esélye, vagyis egy idő után a kórokózók ellenállóvá válhatnak az antibiotikumokkal szemben. Ez pedig azt eredményezheti, hogy bizonyos baktériumok kezelésére nem lesz már hatásos gyógyszer. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink