Szakmai élményprogram diákoknak a Danubiusban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 10. 15. 09:04

A Danubius Hotels Group áprilisban megrendezett Szakmai Titkaink Éjszakájára általános- és középiskolás diákokat vártak, és 14 állomás interaktív programjain keresztül tették vonzóvá számukra a turizmus-vendéglátás szakmát egy egész estés szállodai barangoláson keresztül, amelyet arany díjjal ismert el az idei HR KOMM Award neves szakemberekből álló zsűrije.

A tavaszi rendezvény helyszínét biztosító Danubius Hotel Flamenco Executive Chefje, Altbäcker György a konyha kulisszái mögött kalauzolta a résztvevőket, és mutatta meg többek között azt is, hogyan készül naponta 8000-10000 sütemény a vendégek részére, a Gundel Étterem felszolgálói flambírozott Gundel-palacsintát tálaltak, és beavatták az érdeklődőket a dekantálás rejtelmeibe. Bechmann György, vezető cukrászmester „Az év GastroDesign Kávézója” címet elnyert Zsolnay Kávéházat képviselte, a helyszínen megelevenedő desszertkülönlegességei hamar a program legfelkapottabb állomásává tették a kitelepülést.
Ám nem időzhettek itt egész este azok, akik még a Danubius Hotel Gellért által életre hívott Gasztro Szabaduló Szobában is próbára akarták tenni logikai képességeiket a képzeletbeli Niedermüller bárónő ellopott nyakékének történetére épülő tematikus teremben. Az édes pillanatok után pedig a keserű készítési fortélyait leshették el Horváth Dánieltől, a Danubius Hotel Helia Éttermi Igazgatójától, elmondása szerint „Négy mondatban olyan dolgokat meséltünk a kávéfőzésről, amiket egy laikus fogyasztó nem igazán tudhat, de a Szakmai Titkaink Éjszakája után a jelenlévők már tudják, mire kell figyelni egy tökéletes espresso lefőzésekor”.

Kapcsolódó cikkeink