Rózsakert kávézó

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 06. 17. 08:00

A recesszió időszakának túlélése nem a vendéglátós anyagi tartalékainak függvénye.A szinte már Budapest külvárosának tekinthető településen (is) sorra dobják be a törülközőt az éttermek, ám a 40 éves szakmai rutinnal rendelkező szakember másképp válaszol a másfél éve tartó válságra. Előre menekül: kezdeményezéseivel az egyébként konzervatív koncepciójú helynek új vendégkört szerez, illetve a meglévőnek teremt új alkalmakat a fogyasztásra. A projektorral ellátott kis különterem kiépítése még triviális ötletnek is mondható a számos cégnek otthont adó városban, ám a piros kockás abroszos kerthelységből leválasztott 20 férőhelyes kávézó-bár kialakítása egészen eredeti elgondolás.

Rózsakert kávézó

Rózsakert kávézó

Mivel a fiatalok a tapasztalatok szerint „félnek” bejönni egy italra még az étterem nyitott részébe is, kézenfekvő volt az ő igényeiknek megfelelő hely kialakítása – kis beruházással, egyszerű anyagokból, a strandbárokra jellemző hangulati elemek alkalmazásával. A kibővülő vendégkör fogyasztása a növekvő bérleti költségek előteremtésének forrásává válhat, a projekt pedig továbbfejleszthető.
A tulajdonos szerint fontos a bő italválaszték: kéttucatnyi kávé és kávékülönlegesség, közel ugyanennyi koktél (egységáron), és házi szörpök alkotják az itallapot, ehhez szerény bár-snack kínálat társul, amelynek legbonyolultabb tétele a sült krumpli.

Budaörs, Szabadság út 46.
• Tervező: Kelemen Tibor

Kapcsolódó cikkeink