Restogabor Restaurant & Winebar

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 09. 27. 08:00

Hogyan képzeljen el az ember egy éttermet, ahol minden fontos elem olyan, mintha a legújabb tankönyvek szerint lenne csinálva? Nos, nem száraz, sokkal inkább korrekt és működőképes! A Restogabor magát egyszerű külvárosi srácként jellemző séf-társtulajdonosa a nyár eleji nyitás utáni próbaidőszak végeztével nem tervez változtatásokat (minek is, ha már most rentábilis az étterem), legfeljebb szakácsokat cserél, ha azok nem bírják a tempót. Itt ugyanis nemcsak az elérni kívánt tervek vannak időszakaszonként kijelölve, de a fogások készítésének technológiája is másodpercre ki van számolva.

Restogabor Restaurant & Winebar

Restogabor Restaurant & Winebar

A séf, aki egyébként egy szakácskönyvet is jegyez, néhány év szünet után visszatérve a szakmába saját „álométlapját” szűkítette a most divatos mennyiségű fogásra – magyarosokra és különlegességekre egyformán.

A hely a trendi minimáldizájn stílusában épült, az enteriőrt itt-ott színesíti csak néhány élénkebb elem. A belső, akárcsak a konyha, minden elemében az elitétterem-jelleget erősíti, és ha beleszámítjuk, hogy az étterem a Tóvárosban működik, azt mondhatjuk: megfizethető áron.

A tulajdonosok bátrak és konokok – az üzletben nincs beszállítói reklámeszköz, nincs dohányzóhelyiség, a hirdetéseket (egy, a 70-es út mentén álló óriástábla kivételével) a menüt tartalmazó rendszeres szórólap „helyettesíti”, ám úgy tűnik, a koncepció sikeresen működik.

Van viszont fogyasztói visszajelzésgyűjtés, gyermekbarát megközelítés, helyben sült baguette és croissant reggelire, házi jegestea és limonádé. A Nagykönyv szerint!

Budapest, Tippán utca 2.
Konyhafőnök: Sédi Gábor • Tervező: Putnoki Edina

Kapcsolódó cikkeink