Pipacs étterem, Orosháza

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 27. 08:00

Láthatóan „érzi” a piacot az orosházi Pipacs étterem tulajdonosa. Hasonló nevű békéscsabai üzlete után úgy fogott bele a megye második legnagyobb városában (30 ezer lakos) vendéglőjének kialakításába, hogy a szakmabeliek nem sok jövőt jósoltak a helynek. Hősünk abból indult ki, hogy jót ebédelni egy árérzékeny megyében is szeretnek az emberek. Tegyük hozzá, komoly szakmai munkát végző vendéglátóhely szerinte nemigen akad a környéken, tehát nem a konkurenciát kellett legyőznie, hanem a vendéget meggyőzni arról, érdemes eljönni.

Pipacs étterem, Orosháza

Pipacs étterem, Orosháza

A koncepció bevált: a saját elképzelései alapján kialakított, magyaros, de nem rusztikus stílusú enteriőrű belvárosi üzletben napi többszáz ember – a munkásember, az önkormányzati munkatárs és a milliárdos vállalkozó – együtt eszi a 20 ételfajtából választható, néhányszáz forintból is megúszható ebédjét. Az esti műszakra új „stáb” jön: a többszörös magyar szakácsválogatott, ismert séf, Tercsi József vezetésével készül a vacsora. Más a felszerelés is: elegáns étkészlet, asztali világítás, míves, díszített fogások. A főételeket 1000-2000 forint között kínálják köret nélkül, egyedül a bélszín ára éri el a 2300 forintot. Így hát a helyi középosztály is megengedheti magának, hogy itt étkezzen, nem is csoda hát, hogy hétvégén mindig tele van a 120 ülőhelyes Pipacs.

Pipacs étterem, Orosháza, Kossuth utca 24.
Konyhafőnök: Tercsi József • Tervezés: Gabnai Csaba

Kapcsolódó cikkeink