Növekvő bérek az Auchannál

Dátum: 2019. 01. 14. 11:32

Az Auchan Retail Magyarország nem vezető beosztású munkatársainak alapbére emelkedik január 1-től, amelyhez az elérhető prémiumösszegek növekedése és további béren kívüli juttatások társulnak – írja a Világgazdaság Online.

Megállapodott az Auchan Retail Magyarország a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével az idei béremelésről. A 2019 során 1,7 milliárd forint befektetést meghaladó új javadalmazási rendszer az áruházi munkatársak és a nem vezetői központi munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók esetében jelentősen emeli az alapbéreket – közölte hétfőn a társaság.

Úgy gondolom, hogy a jelentősen megemelt belépő bérek versenyképes helyzetbe hozzák az Auchant a munkaerőpiacon. Ezen kívül a vállalat sokat tett azért, hogy a magasabb szaktudással rendelkező munkavállalók megbecsülve érezzék magukat az új javadalmazási rendszernek köszönhetően – idézi Karsai Zoltánt, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnökét a bérmegállapodás megkötését követően a cég közleménye.

Az Auchan Retail Magyarország az utóbbi években nagymértékű béremeléseket hajtott végre, ugyanis csak az elmúlt 2 évben összesen 3,7 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre.

2019. január 1-től a teljes munkaidős Auchan munkavállalók éves szinten bruttó 91 ezer forint béren kívüli juttatásban részesülnek. Ezen felül a vállalat átfogó élet- és balesetbiztosítással, egészségügyi szolgáltatásokkal (például rendszeres szűrővizsgálatok), valamint 5 százalékos vásárlói kedvezménnyel támogatja a munkavállalókat.

A hazai kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a vállalat részvényesi programot is kínál minden munkavállalójának, amely további bérkiegészítést tesz lehetővé a gazdasági eredmények függvényében.
„Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy gazdasági célkitűzéseinket figyelembe véve folyamatosan elismerjük dolgozóink teljesítményét. Éppen ezért úgy alkottuk meg a 2019-es javadalmazási rendszert, hogy az mind munkatársaink, mind a vállalat számára előnyös és hosszú távon fenntartható legyen. Bízunk benne, hogy ezzel a jelentős béremeléssel újabb lépést tettünk annak érdekében, hogy jobbá tegyük munkatársaink életét és hosszú távú, stabil munkáltatói hátteret biztosítsunk számukra” – mondta el Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója. (Világgazdaság Online)