MTÜ: jól kezdte az évet a magyar turizmus

Dátum: 2019. 05. 16. 10:43

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint a külföldi vendégek 4,1 százalékkal, a belföldi vendégek 4,7 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el a belföldi szálláshelyeken, mint egy éve, ám a szezonális és naptárhatással számolva a külföldi vendégforgalom 1,7 százalékkal, a belföldi vendégforgalom 3,7 százalékkal bővült.


A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleményében üdvözölte, hogy a szálláshelyek bevételei töretlenül emelkednek, a SZÉP-kártyás költések pedig megugrottak az első negyedévben. A húsvét és a tavaszi szünet hatása az áprilisi forgalomban jelenik majd meg – hívták fel a figyelmet.
Utóbbi minden eddiginél nagyobb mértékben ösztönzi a belföldi utazásokat, a szálláshely-szolgáltatás versenyképességét pedig a digitalizáció erősíti – tették hozzá. Az ügynökség arra számít, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ valós idejű, a teljes ágazatra vonatkozó adatai 2020-tól hozzájárulnak a célzott fejlesztésekhez és az idegenforgalmi kampányok tervezéséhez. (MTI)