Mi is az a mise en place?

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 09. 19. 10:47

A hatékony főzés francia művészete a mise en place, azt jelenti, mindent a helyére tenni. Ugyanakkor sokkal több a konyhai rendnél: egyfajta átfogó szemlélet, amely a folyamatok optimalizálását, gördülékennyé tételét segíti.
A konyhák általában helyszűkében vannak, sokszor zsúfolt és legtöbbször kreativitást igényel az optimalizálásuk – pedig a hatékony munkához elengedhetetlen a jól kihasznált tér. A bejárat/kijárat mellé mindig érdemes szemetest, illetve kézmosó állomást tenni. Kéztörléshez és felitatáshoz minden állomáshoz hasznos a papírtörlőt helyezése, amit akár falra szerelhető, akár hordozható adagolóban érdemes védeni a párától, gőztől, elkülöníteni a konyhai alapanyagoktól. Az adagolókat szem­magas­ságba helyezzük a felhasználás logikus sorrendjében, így még inkább rutinná válhat alkalmazásuk.

A Tork megújult ReflexTM törlő­papírrendszere maximálisan támogatja a konyhai folyamatok gördülékenységét. Falra szerelhető és hordozható adagoló kéz- és felülettisztításra ajánlott. A laponkénti adagolású ReflexTM használatával 37%-kal csökkenthető a felhasználás, ergonomikus, mert forgó adagoló fejével könnyen téphető bármely irányból, egyszerűen utántölthető, kifogyásjelzője pedig jelzi, ha szükséges a feltöltés. (x)

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink