Megmaradhat a kávéfőzőgyár

Dátum: 2019. 02. 13. 11:04

Kedden délelőtt Babák Mihály, Szarvas polgármestere, valamint Dankó Béla országgyűlési képviselő közösen tárgyalt Bodó Sándorral a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkárával, valamint helyettesével Marczinkó Zoltán Istvánnal. Témájuk a Vas-Fémipari Zrt. volt – olvasható a beol.hu-n.

Babák Mihály elmondta, jelenleg azokat a lehetőségeket vették számba, miszerint a későbbi befektetőket – akik hasonló tevékenységet folytatnának mint a Vasipari – milyen módon tudnák támogatni.

A polgármester kiemelte, nem a cég megbízásából mentek tárgyalni, mivel a cég még nincs csődeljárás és végelszámolás alatt sem, annak vezetői jelenleg a reorganizáción dolgoznak.

– A tulajdonos jelenleg azzal foglalkozik, hogy a hitelből milyen eszközökkel tudja magát kimenteni. Számunkra pedig fontos, hogy a fölöslegessé vált vagyontárgyaknak új tulajdonost találjunk. Tehát a legfőbb kérdések, hogy lesz-e befektető és milyen támogatást kaphat létszámra vagy akár újfajta termékek gyártására – fogalmazott Babák Mihály. Hozzátette, a tárgyalások a jövőben tovább folytatódnak. (beol.hu, B. A.)