Indul a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsverseny

Dátum: 2018. 01. 11. 10:15

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első alkalommal hirdeti meg a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsversenyt, valamint az Élelmezésvezetők Országos Szövetségével (ÉLOSZ) közösen immár hetedszer az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt. A cél hazai gasztro kultúra továbbfejlesztése, a fenntartható és innovatív megoldások széles körű bemutatása.

– Minél kevesebb mesterséges, és minél több természetes alapanyagot használjanak az iskolai közétkeztetésben, ez a kormányzat célkitűzése” – fogalmazott a két gasztronómiai megmérettetést beharongozó sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsverseny fővédnöke. A politikus azt is hozzátette, hogy a kormányzat 29-ről 79 milliárd forintra emelte a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ezért a konyhákon ma már minőségibb alapanyagokkal tudnak dolgozni.

Dietz Ferenc, a sajtóeseménynek is helyt adó Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja beszédében azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt fejlesztéseinek köszönhetően ma már versenyképes technológiai környezetben tudnak gyakorlati képzést biztosítani hallgatóik számára.

A most meghirdetett versenyek két fordulóból állnak, amire a szervezők 2018. március 16-ig várják a nevezéseket. A győztesek a „Magyarország étele 2018”, és az OKÉS 2018 Bajnok Csapata címmel büszkélkedhetnek majd.