Matricával védik a gyümölcsöt a rohadástól
A Stixfresh alkotott egy olyan matricát, amely egy különleges formula segítségével lelassítja a gyümölcs érési folyamatát – írja az origo. A teljesen természetes összetevőket használó matrica akár hetekig is tökéletes állapotban tudja tartani a gyümölcsöket.
Világszerte hatalmas problémát jelent az élelmiszer elpazarlása és bizonyos becslések szerint a termés 52 százaléka már azelőtt megromlik, mielőtt egyáltalán eljutna a fogyasztókhoz.
Egy maláj cég viszont úgy tűnik, hogy megtalálta a megoldást a problémára.
Stixfresh egy speciális matricát fejlesztett, amely a gyümölcsre ragasztva természetes összetevők által lassítja le az érési folyamatot, emiatt pedig akár hetekig is friss maradhat a gyümölcs. Ráadásul a vállalat szerint a matricák olyannyira nem károsak, hogy akár el is lehet őket fogyasztani.
A Stixfresh alapítója elmondta, hogy négy évvel ezelőtt találták ki az ötletet egyik barátjával. Egy közös ismerősük gyümölcsöt árult és arra panaszkodott, hogy óriási napi veszteségei vannak az elrohadó termények miatt. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Egyre nagyobb kihívás a fenntarthatóság az élelmiszerbiztonságban
Az agrártárca kiemelten kezeli az élelmiszercsomagolás és a fenntarthatóság közötti…
Tovább olvasom >Ismét meghirdette a Nébih a Húsvét zöldítő pályázatot
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tudatos ünnepi készülődés jegyében…
Tovább olvasom >Muncholni is lehet már az Auchanban
Áprilistól a Munch szolgáltatása is bekerül az Auchan élelmiszermentő folyamatába.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hullámok a cégtrendben – a felszámolások és cégalapítások változó arcai
Csökkenő megszűnések mellett is csökkenő cégszámok a cégtrendben. A cégalapítási…
Tovább olvasom >IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Óvatosan, de tudatosan terveznek a hazai vállalkozások – VOSZ Barométer üzleti hangulatelemzés – 2024. I. negyedév
A bizonytalanság továbbra is erősen érezhető a hazai vállalkozások üzleti…
Tovább olvasom >