Magazin: A praktikum diadala
Néhány éve, nagyjából a kézműves limonádékkal egy időben jelent meg egy jópofa szervírozási trend: a limonádékat, majd később az ecetalapú italok némelyikét is befőttesüvegekben szervírozzák. Ha az emberek többsége már nem is csinálja, de olyan emléke biztosan van édesanyjáról, nagymamájáról, hogy az befőttet tett el valamikor – nem csoda hát, hogy ezekről az üvegekről szinte mindenkinek a házi készítésű termékek jutnak az eszébe. És minthogy a házi meg a kézműves kifejezések a gasztronómiában hívószóvá váltak, a befőttesüvegek hitelt adnak a vendéglátóhelyen készült italnak. Az pedig, hogy a gépből jövő limonádé is lehet házi, azt egy osztrák fast casual típusú étteremlánc saját készítésű üvegeivel is próbálja bizonyítani – és hogy mindez könnyen kezelhető legyen, a szájuknál menettel is ellátott pszeudo-kiskorsóikat fogóval is ellátták. Nálunk 10/10-es az ötlet!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >