Magazin: SkillsHungary negyedszer

Dátum: 2017. 06. 15. 10:34

Április végén került sor az idén már 10. alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválra, amelynek a Hungexpo Vásárközpont adott otthont. Az esemény keretei között zajlott a IV. SkillsHungary Nemzeti Döntő is, ahol egyebek között az is kiderült, ki utazhat legjobb fiatal cukrászaink, szakácsaink és pincéreink közül az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu-Dhabiban idén megrendezésre kerülő WorldSkills versenyre. A zsűri neves séfekből és elismert szakemberekből állt – köztük Kovács László, az MVI elnöke –, akik komoly értékelő rendszerben előre meghatározott szempontok alapján pontoztak. A győztesek, akik hazánkat Abu-Dhabiban képviselik majd: cukrász – Varga Dóra Erzsébet; pincér – Svajda Viktória Bernadett, szakács – Égető Hunor Zoltán.

A verseny szervezői szakmai segítséget a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától, a Budapesti Gazdasági Egyetemtől, a Magyar Vendéglátók Ipartestületétől, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrumtól, valamint a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületétől kaptak.

SkillsHungary negyedszer

A Skills versenyeken Magyarország 2007 óta vesz részt, ezek fontos célja – az eredményes szereplés mellett – a versenyek előkészítése és a felkészítés során, valamint a versenyek folyamán szerzett tapasztalatok beépítése a magyar szakképzési rendszerbe. Az MKIK koncepciója alapján csak olyan szakmákban nevezünk versenyzőt, ahol a gazdaság szponzorként megjelenik, és vállalja országos válogatóverseny megrendezését, valamint a győztes a versenyző felkészítését.