Magazin: Rég fájt rá az aranyfogunk
Kóstolt már Ön 10 euróba kerülő chipset? Mármint olyat, aminek darabja kerül ennyibe. Ha nem, most bepótolhatja! De ne gondolja, hogy ehető aranypehellyel van bevonva, vagy, mondjuk, kecsegekaviár van rajta – az északon hozzáférhető legdrágább alapanyagokból készül (és ennek megfelelően van csomagolva): ammarnäsi burgonya, matsutake gomba, korona-kapor, szarvasgomba-hínár – talán még a skandináv séfek által edzett Széll Tamás sem ismeri többségüket.
Komoly krumplifelértékelődés tanúi lehetünk, de mióta egy európai üzletember ez év elején megvásárolt egy burgonyát ábrázoló fotót egymillió dollárért, ilyesmin nem is csodálkozunk. Mondanánk, hogy a dekadens gasztrosznobság csúcskísérletét látjuk, ami sokak szemében elveszi még az értő étterem- és borkritikák hitelét is, ha nem tudnánk, hogy a termék elkészítésére egy divatos svéd kézműves sörfőzde, a St. Erik’s szerződtette a svéd nemzeti szakácsválogatott egyik tagját, méghozzá reklámcélból: egyik IPA sörük minőségét kívánták demonstrálni a hozzá illőnek mondott luxus snackkel. Az 5 falat/ékszerdoboz kiszerelésű, közel 17 000 forintba kerülő ropogtatnivalóból pillanatok alatt elővételben elfogyott az első, százdarabos limitált széria.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >