Magazin: Mit mesélnek az étterem falai?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 06. 29. 07:26

Nem hisszük igazán, hogy visszatér a tapéták kora az éttermekben, de az új amerikai trend mindenképpen arra utal, hogy megjelentek az első repedések az évtized óta uralkodó minimalista stílus sokak számára már lassan nyomasztóvá váló kultuszán. És amikor azt mondjuk, hogy jön a tapéta, nem az úri damasztokat, festett textíliákat kell a falra képzelni, hanem a papírt!

A nyomtatott papírtapéták újhulláma szemléletváltozást jelent, a különféle minták felerősíthetik a vendég bármilyen stílusú és nagyságú helytől kapott impresszióit, az extravagáns minták újradefiniálhatják egy-egy vendéglátóüzlet enteriőrjét; kis beruházással teremthetnek különleges, akár romantikus légkört egy helyiségben, sőt, némi költőiséggel (de főleg cikkünk illusztrációit látva) azt is mondhatnánk, egy másik világba visznek. Ahogy egy ismert brooklyni designer, a Ducasse-nak is dolgozó Yolande Batteau fogalmazott: az éttermek feladata az élményteremtés, és a fal díszítése ebben olyan szerepet játszik, ami a séf és az üzletvezető munkáját is meghatározza. Az ehhez talált dekorációs minták is az étterem „sztorijának” meghatározó elemei.

Samovar, Pittsburgh:

Samovar, Pittsburgh

Lost Lake, Chicago:

Lost Lake, Chicago

Liza, Beirut:

Liza, Beirut

Leo’s Oyster Bar, San Francisco:

Leo's Oyster Bar, San Francisco

Labebe, Jacksobville:

Labebe, Jacksobville,

La foret Noir, Lyon:

La foret Noir, Lyon

Chopt, New York B:

Chopt, New York B

Chopt, New York A:

Chopt, New York A

Kapcsolódó cikkeink