Kifogástalanok a dobozos sörök a Nébih szerint
A dobozos sörök laboratóriumi és a hatósági ellenőrzésén, valamint a termékek jelölésében sem talált hibát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A hivatal csütörtöki közleménye szerint a vizsgálat 14 magyar és 6 külföldi világos sörre terjedt ki, kiválasztásukról a Nébih Szupermenta tesztjeinek olvasói szavazhattak. A vizsgálat során ellenőrizték az italok sűrűségét, alkohol-, extrakt-, energia- és széndioxid-tartalmát, erjedési fokát, színmegfelelőségét, a sörben élő gombafajokból termelődő méreganyagokat, továbbá elvégezték az izotópvizsgálatot is. Utóbbi – mint írták – azt mutatja ki, hogy a pótanyag nélküli sörök valóban csak a négy fő alapanyagot tartalmazzák-e.
A Nébih csupán az alkoholtartalomban talált kisebb eltéréseket, ám ez sem lépte át a tűréshatárt. A méreganyagok minden termékben a kimutatási határérték alatt voltak.
A vizsgálat eredményei a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán olvashatóak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A Heineken erős volumennövekedést ért el az első negyedévben
A Heineken, a világ második legnagyobb sörgyártója, az első negyedévben…
Tovább olvasom >Jelzi a méretcsökkenéseket a Nébih
Március 1-jén elindult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisa, ahol…
Tovább olvasom >Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban
2024. februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605…
Tovább olvasom >Czomba Sándor: 566 mikro-, kis- és közepes vállalkozás részesül kapacitásbővítő támogatásban
A mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat célzó kapacitásbővítő támogatásra 566-an…
Tovább olvasom >ENSZ: világszerte tovább nőtt tavaly az élelmiszer-bizonytalanság
Tovább nőtt az élelmiszer-ellátás bizonytalansága 2023-ban – olvasható az ENSZ…
Tovább olvasom >