Kevesebb transz-zsírsavat az ételekbe! – Szlovénia új szabályozást vezetett be
Limitálja a transz-zsírsavak arányát az országban kapható termékek esetében Szlovénia új szabályozása. Ennek alapján 100 grammnyi zsírhoz maximum 2 gramm zsírsav adható termékenként.
Tanulmányok szerint a szaturált zsírsavak fogyasztása növeli a koleszterinszintet, ami hozzájárulhat a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásához, valamint bizonyos rákfajták megjelenéséhez.
Szlovénia élelmiszer-biztonsági hatósága folyamatosan vizsgálja az új rendelkezés hatását. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Újabb rendeletben tiltja meg Franciaország a növényi alapú termékek húshoz kapcsolódó jelölését
A francia kormány újabb kísérletet tesz arra, hogy megakadályozza a…
Tovább olvasom >A sárkány éve – gasztronómiai várakozások 2024-ben
Hatalmas energiák ébredését jelzi a kínai asztrológia a sárkány évében, amelyre…
Tovább olvasom >Virtuális influenszert kreált a SPAR Szlovéniában
A SPAR Slovenia mesterséges intelligencia segítségével létrehozott virtuális influenszere, Sara…
Tovább olvasom >További cikkeink
Teltházas a Rossmann Expója Szegeden
A tavalyi első, nagy sikerű Beauty Expo után, melyet Budapesten…
Tovább olvasom >Badacsonyi borok zajos sikere a New Yorkban
A Badacsonyi borvidék legnagyobb szabású eseménye immáron tizenharmadik alkalommal költözött…
Tovább olvasom >Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban
Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a…
Tovább olvasom >