Kevesebb telített zsír a Mars csokikban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 27. 00:00

Egy receptmódosítással csökkenti jól ismert csokoládészeleteinek kalóriatartalmát a Mars élelmiszeripari vállalatóriás – írja a Daily Mail nyomán a Penzcentrum.hu.

A változtatás egyelőre csak az Egyesült Királyságban és Nyugat-Európa más országaiban forgalmazott édesipari termékekre vonatkozik, de akár már jövőre feltűnhetnek az új recept szerint gyártott csokik a magyar boltok polcain is.
Az eddig használt pálmaolaj helyett a jövő hónaptól kezdődően napraforgóolaj felhasználásával készülnek a Mars cég olyan közismert csokijai, mint például a Mars szelet, a Snickers vagy a Milky Way. A lépés eredményeképpen 15%-kal csökken a csokoládékban lévő telített zsírok mennyisége, egyelőre azonban csak az Egyesült Királyságban és Nyugat-Európában. A gyár szerint a módosításnak köszönhetően évente több mint 600 tonnával kevesebb telített zsírt fognak fogyasztani az édességeik révén a britek.
A változtatás egyelőre a Magyarországon árult csokoládékat nem érinti, mivel hazánkba nem az Egyesült Királyságból érkeznek ezek a szeletek. Mayer Zsolt, a Mars Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója szerint a módosított recept alapján készülő csokoládé várhatóan 2011-ben érhet el a magyar áruházak polcaira, miután átállították a termelést a cégcsoport lengyelországi üzemében. Először ugyanis a nyugat-európai piacokon történik meg a módosítás, és folyamatosan zajlik majd a receptúraváltás a nemzetközi cég többi üzemében.
A receptváltás költségeiről a Mars nem közölt pontos számokat, annyit azonban elárultak, hogy egy-egy hasonló módosítás több millió euró pluszköltséget okoz a vállalatnak. A cég képviselője ugyanakkor jelezte, hogy a többletköltségek nem fognak a fogyasztói árakban is megjelenni.




Kapcsolódó cikkeink