Két aranycsillagot nyert a Gyulai Kézműves Vékony Kolbász

Dátum: 2018. 07. 10. 11:19

A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet (The International Taste & Quality Institute – iTQi http://www.itqi.com) a világ vezető tesztelő szervezete, akik munkájukat a különleges, szuper termékek feltérképezésének és azok promotálásának szentelik.

A bírák a 16 legnevesebb, legmagasabb presztízsű európai kulináris és sommelier szervezetből kerülnek ki, többek között francia, görög, spanyol, svéd szakmai körökből.
A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet az egyetlen olyan nemzetközi szervezet, mely a bírálathoz vaktesztet használ, ahol valóban elfogultság nélkül ítélik meg a termékeket.
2018-ban 1788 értékelést adott ki a zsűri, melyen a következő eredmények születtek:1* -ot 331,2*-ot 1020,3*-ot 346,Cristal és Diamond minősítést 91 termék érdemelt ki.

4 magyar díjazott volt a megmérettetésen:

CégnévTermékcsillagország
DIVA Hungary Kft.Black Lake Water2HUNGARY
Gyulahús S.A.Gyulai Home Made Style Sausage2HUNGARY
Vitalis Kft.BARDIN Brandy XO2HUNGARY
Vitalis Kft.Márton és Lányai Málna Pálinka2HUNGARY

A bíráló bizottság élelmiszer kategóriában is 100 pontos vaktesztet használ. A zsűri a terméket az illat, az íz, a megjelenés, illetve az összbenyomás alapján, súlyozott matematikai átlaggal számolt bírálati eredmény szerint értékeli. Ennek alapján a Gyulai Kézműves Kolbász a figyelemreméltó termékek kategóriájába került, amely nemzetközi szinten nem csak Európában jelent elismerést. A minősítéssel járó logóhasználat 3 évig díjmentesen áll a Gyulahús rendelkezésére.