Kedvelik a németek a magyar borokat
Kedvelik a németek a magyar borokat, Németország jelentős felvevőpiacot jelent a magyarországi bortermelők számára Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár szerint – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.
Czerván György a március 19-21. között Düsseldorfban megrendezett Prowein szakkiállítás magyar borestjén ismertette, hogy az évi 2,5-3 millió hektoliternyi magyarországi bortermés 37 földrajzi árujelzővel kerül forgalomba.
Az FM közleménye szerint a magyar borokról és a magyar kiállítók színvonalas részvételéről a világ legnagyobb borászati és égetett szesz szakkiállításának projektigazgatója is elismerően szólt.
A minisztérium ismertette, hogy az államtitkár az értékesítési lehetőségekről is tárgyalt Düsseldorfban, ennek eredményeképp az egyik legnagyobb helyi üzletlánc még az idén növelheti a magyar borok forgalmazását.
Czerván György a Gelsenheimi Borászati Egyetem docensével is egyeztetett arról, hogy – a tavalyi sikeres borkóstoló után – idén is bemutatkozhassanak a magyar termékek az intézményben. Az egyetemi rendezvényt az FM is támogatja – olvasható a közleményben.
A düsseldorfi Prowein szakkiállításon az idén több mint 6300 kiállító vesz részt 60 országból, köztük 400 égetett szesz specialitással. A kiállításon idén 20 magyar borászat vesz részt a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. közösségi standján. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Magyarország 20 éve az EU-ban: hogyan változott a külkereskedelem?
2004. május 1-én tíz új állam csatlakozott az Európai Unióhoz,…
Tovább olvasom >Durván csökkent a magyar borexport
Az elmúlt évhez képest a borok termelői árai emelkedtek, különösen…
Tovább olvasom >1481 millió euró többlet a külkereskedelemben
Minden várakozást messze felülmúló, robosztus, 1481 millió eurós többlet keletkezett a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Haltermelés Magyarországon: a szakma növekvő munkaerőhiánnyal küzd
Az alacsony takarmányárak és a jó vízszintek ellenére a magyar…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia a borászatban: az új technológia megváltoztatja a borkészítés módját
A mesterséges intelligencia forradalmasítja az amerikai borászatot, lehetővé téve a…
Tovább olvasom >