Idén négy taggal bővült a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség egyesület

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 12. 13. 09:31

Magas minőségi szintet képviselő éttermek „alulról jövő” szakmai kezdeményezéseként indult a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom, amely mára a hazai gasztronómia világának meghatározó tényezőjévé vált. Tagjai a sokszor méltatlanul elhanyagolt, színvonalas fővároson kívüli vendéglátásnak, elsősorban maguknak, egymásnak próbálnak reklámot csinálni.

Az egyesület idén négy taggal bővült, köztük egy Michelin-csillagos séf által vezetett étteremmel.

Platán – Tata

Tata legkedveltebb turista útvonalán, páratlan természeti környezetben, a Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján fekszik a Platán Restaurant & Café és Várárok Vendégház a névadó 232 éves platánfa árnyékában. Pesti István a vidékre költözött michelin csillagos séf által vezetett étterem lelkes motorja a helyi termelők gasztronómiába történő bekapcsolásának.

Almalomb – Hosszúhetény

„Hetényi” barátaink immár évek óta résztvevői rendezvényeinknek, 2019-től pedig már mint a SVÉT tagja kínálja finomságait a vendégeknek.

La Maréda – Győr

Idén első alkalommal bemutatott Stílusos ART Piknik esemény győri házigazdájaként lelkesen kapcsolódtak be a SVÉT vérkeringésébe. 2019-től Baranya mellett immár Győr-Moson-Sopron is három tagétteremmel képviselteti magát az egyesületben.

Pajta – Őriszentpéter

A Pajta gazdáinak az Őrség iránt érzett szenvedélyének megtestesülése ez a hely. Olyan épületegyüttest álmodtak a Szala-völgyre néző egykori pajta köré, amely egyszerre lehet gasztronómiai és kulturális zarándokhely. Egyrészt hagyományőrző, közösségteremtő központ, másrészt 21. századi értelemben vett bisztró.

Kapcsolódó cikkeink