Erős mezőny a Magyar Bocuse d’Or Akadémia utánpótlás versenyén
November utolsó vasárnapján lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia utánpótlás versenye, melynek győztese Lendvai Levente (képünkön), az Arany Kaviár szakácsa. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az utánpótlás-nevelést is kiemelten fontos feladatának tekinti. A verseny elsődleges célja az, hogy az Akadémia a megadott korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrje, így segítőket találjon a Bocuse d’Or versenyfolyamatának lebonyolításához, valamint lehetséges commis-jelölteket adjon a magyar csapat számára.
A versenyen a hat legjobb commis-jelölt versenyzett egymással a Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján, amelynek a Hungexpo ad otthont. A versenyzőknek egy meglepetés nyersanyagkosárból kellett dolgozniuk, és összesen két ételt készíteniük. Az elsőt 100, a másodikat újabb 30 perc elteltével kellett prezentálniuk. – Ezt a versenyt öröm megrendezni. Biztató látni a fiatalokat, hogy akarnak fejlődni, akarnak versenyezni, és hogy némelyiküknek sikerült igazán komoly munkát felmutatni – mondta a verseny végén Hamvas Zoltán, az Akadémia elnöke.
Lendvai Levente mögött második helyen Kocsis Patrik (Erhardt, Sopron), harmadik helyen pedig Csillag Richárd (Kistücsök, Balatonszemes) végzett.
Fotó: http://bocusedorhungary.hu/ Fekete Antonio
Kapcsolódó cikkeink
Az vagy, amit megetetsz!
A közétkeztető konyhavezetők, a közösségi étkeztetésben dolgozó vezetők és konyhafőnökök…
Tovább olvasom >Október közepén lesz a 81. OMÉK Budapesten
Október 20. és 22. között rendezi meg immár 81. alkalommal…
Tovább olvasom >Újra hihetetlen magyar siker a Bocuse d’Or-on
A magyar csapat második lett a Bocuse d’Or európai válogatóján!…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >