Erős mezőny a Magyar Bocuse d’Or Akadémia utánpótlás versenyén

Dátum: 2017. 12. 06. 10:35

November utolsó vasárnapján lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia utánpótlás versenye, melynek győztese Lendvai Levente (képünkön), az Arany Kaviár szakácsa. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az utánpótlás-nevelést is kiemelten fontos feladatának tekinti. A verseny elsődleges célja az, hogy az Akadémia a megadott korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrje, így segítőket találjon a Bocuse d’Or versenyfolyamatának lebonyolításához, valamint lehetséges commis-jelölteket adjon a magyar csapat számára.

A versenyen a hat legjobb commis-jelölt versenyzett egymással a Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján, amelynek a Hungexpo ad otthont. A versenyzőknek egy meglepetés nyersanyagkosárból kellett dolgozniuk, és összesen két ételt készíteniük. Az elsőt 100, a másodikat újabb 30 perc elteltével kellett prezentálniuk. – Ezt a versenyt öröm megrendezni. Biztató látni a fiatalokat, hogy akarnak fejlődni, akarnak versenyezni, és hogy némelyiküknek sikerült igazán komoly munkát felmutatni – mondta a verseny végén Hamvas Zoltán, az Akadémia elnöke.

Lendvai Levente mögött második helyen Kocsis Patrik (Erhardt, Sopron), harmadik helyen pedig Csillag Richárd (Kistücsök, Balatonszemes) végzett.
Fotó: http://bocusedorhungary.hu/ Fekete Antonio