Magazin: Hasznot hajt az ideális abroncs

Dátum: 2018. 07. 12. 07:58

A megfelelő gumiabroncs kiválasztása nemcsak a közismert biztonsági szempontok miatt fontos, hanem akár jelentős üzemanyag-megtakarítás is elérhető. Egyáltalán nem elhanyagolhatóak a környezetvédelmi szempontok sem, hiszen az ideális gumik hozzájárulnak a cégek biológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Continental Hungaria Kft. több mint 145 éve a közúti biztonság egyik legnagyobb szakértője, és ezt a vállalat most még magasabb szintre emeli a Vision Zero koncepciójával, melynek célja a legjobb fékteljesítménytől eljutni a zéró halálesetig, a zéró személyi sérülésig és a zéró balesetig. Musztrai Ferenc, a cég marketing managere elmondta, hogy az abroncsok fejlesztése – melynek több irányvonala is létezik – is ennek a koncepciónak a mentén halad. Ezek az irányok mind arra mutatnak, hogy növeljék a biztonságot, és csökkentsék a gépjárművek károsanyag-kibocsátását azáltal, hogy kisebb lesz a gördülési ellenállás, jobb a tapadás és hosszabb az élettartam. Az abroncsoknak egyre nagyobb biztonságot kell nyújtaniuk, ezt pedig nemcsak a jobb tapadással, hanem a jobb irányíthatósággal lehet elérni. Ehhez szükséges a folyamatos fejlesztés az alapanyagok és a szerkezeti felépítés területén. Az új technológiák következtében például csökken az abroncsok tömege, amivel párhuzamosan csökken a gépjárművek károsanyag-kibocsátása.

Musztrai Ferenc
marketing manager
Continental Hungaria

– A Conti360° flottaszolgáltatással támogatjuk partnereinket a legalacsonyabb üzemeltetési költség elérésében. Segítünk az üzemeltetésnek megfelelő abroncsválasztással, szervizpartnereinknél biztosítjuk a szakszerű szerelést egész Európában, a folyamatos abroncsfelmérésekkel támogatjuk a költséghatékonyságot, a 24 órás mentési szolgáltatásunkkal az út közbeni váratlan abroncshibákat is megoldjuk, a leszerelt, használt abroncsok további kezeléséről is gondoskodunk, az elvégzett szervizekről folyamatos nyilvántartást vezetünk és egyedi jelentéseket is készítünk – emelte ki a Conti360° flottaszolgáltatás előnyeit Musztrai Ferenc.

A Continental minden haszongépjármű-üzemeltetési típusra és körülményre igyekszik a legmegfelelőbb abroncsokat kínálni, legyen az közúti áruszállítás, személyszállítás, speciális szállítmányozás (építőipar, hulladékszállítás stb.) vagy akár téli útviszonyok. A járművek típusán túl azonban számos egyéb speciális üzemeltetési körülményt is figyelembe kell venni a biztonság és hatékonyság érdekében, a Continental az abroncsokat ennek megfelelően fejlesztette tovább.

Innovatív online és offline szolgáltatások

Szilágyi Ákos
kiemelt ügyfélkapcsolati
manager
Michelin Hungária

– A legnagyobb előnnyel a felhasználás körülményeinek és az igényeknek megfelelő abroncs megtalálása jár – kezdte a megfelelő gumiabroncs kiválasztásának előnyeit ismertetni Szilágyi Ákos, a Michelin Hungária Kft. Service & Solution termékvonal kiemelt ügyfélkapcsolati managere, aki szerint az abroncsválasztás előtt fontos átgondolni a vezetési stílust, az időjárási viszonyokat és a használat módját. Érdemes mérlegelni a hosszú távú költségeket is. A Michelin-csoport fenntartható, folyamatosan továbbfejlesztett termékeket és szolgáltatásokat nyújt, javítja gyártási eljárásait, és felülvizsgálja az általa nyújtott szolgáltatásokat.

– Vállalatunk a takarékos erőforrás-felhasználással törekszik arra, hogy működése kisebb környezeti és társadalmi hatással legyen. A cég filozófiájának egyik legfontosabb eleme, hogy az elsőtől az utolsó kilométerig kitűnően teljesítő, magas minőséget képviselő, hosszú élettartamú termékeket gyártson. A teljes kopottságig, a jogszabályban előírt 1,6 mm-es határig biztonsággal használható abronccsal idő és pénz takarítható meg. A kopással javul a tapadás száraz útfelületen, és csökken a gördülési ellenállás, így az üzemanyag-felhasználás is egyre kedvezőbb lesz. Nem mellesleg kevesebb hulladék keletkezik, mintha idő előtt lecserélnénk a még biztonsággal használható prémium abroncsainkat – tette hozzá Szilágyi Ákos.

Stratégiai terület a flotta üzletág

Tiszay Árpád, az Abroncs Kereskedőház Kft. kereskedelmi vezetője szerint a gumiabroncsok kiválasztásakor a legfontosabb szempont a biztonság. A téli abroncs előnyei havas-jeges úton és hideg időben elvitathatatlanok, viszont kevesebben tudják, hogy télivel nyáron közlekedni mennyire kockázatos. A nyári melegben hamarabb elkopik a téli szett, és akkor hamar megint abroncsokat kell venni. Ami a legfontosabb, hogy egy jó minőségű nyári abronccsal felszerelt autó fékútja közel harmadával is rövidebb lehet, mintha téli abroncs lenne a kerekeken.

A korszerű nyári abroncsokat úgy tervezik, hogy vízelvezetés szempontjából is kiemelkedőek legyenek. Egy komoly tavaszi-nyári esőzés során könnyen előfordulhat, hogy a lejtők alján összegyűlik a víz, és ilyenkor megnő az aquaplanning, azaz a vízen csúszás veszélye. A vízen csúszást megelőzni vagy mérsékelni a sebesség csökkentésével és megfelelő állapotú abronccsal tudjuk: egy elkopott autóguminak jóval kisebb az árokmélysége, ezáltal kevesebb vizet képes kiszorítani.

Tiszay Árpád
kereskedelmi vezető
Abroncs Kereskedőház

– Érdemes a szezonnak megfelelő nyári és téli minőségi abroncsokat választani és autónkat megfelelően szervizeltetni. Egy karbantartott személyautóhoz ritkábban kell új abroncsot vásárolni, azok élettartama hosszabb lesz. A prémium kategóriás abroncsok előnye ezenkívül a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás tekintetében is megmutatkozhat – hívta fel a figyelmet Tiszay Árpád.

Az Abroncs Kereskedőház Kft. Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Románia és Szlovénia meghatározó gumiabroncs-kereskedő vállalata, amely gumikkal, felnikkel és kenőanyagok széles választékával látja el üzleti partnereit és az autósokat. A vállalat portfóliójában több mint 50 márka szerepel, kizárólagos forgalmazója a Momo, a Falken, a Toyo, a Nexen és a Kumho abroncsainak, és a Castrol, BP és Aral kenőanyagoknak is a kiemelt disztribútora.

A cég flotta üzletágára utalva a kereskedelmi vezető elmondta, hogy cégük számára stratégiai terület a flotta üzletág. Az ország legkorszerűbb gumiszervizei, nagy raktárkészletük és komplett logisztikai hátterük, valamint országos lefedettségük miatt ideális partnerei az autópark-kezelő cégeknek, a multinacionális nagyvállalatoknak és a kisebb vállalkozásoknak is. A vállalat piacvezető a kerékhotel-szolgáltatásban, amely egy igen kényelmes és biztonságos megoldás a használaton kívüli abroncsok tárolására.

L. B.