Francia cukrász mesterkurzus

Dátum: 2018. 05. 15. 10:07

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén már 8. alkalommal rendezte meg a nagysikerű és szakmai újdonságokat bemutató francia mestertanfolyamát.

Denis Matyasy és Patrick Simeone 2 és fél napos budapesti tanfolyamon avatta be résztvevőket a francia cukrászsiker titkaiba. Roland Zanin cukrászmester az új trendeket ismertette termékein keresztül.
Denis Matyasy régóta elkötelezett támogatója a magyar cukrászok szakmai fejlődésének. Nemcsak tanfolyamokat tart Budapesten, de tavaly a La Crau-ban található termelőüzemében több mint 50 magyar cukrásznak adott lehetőséget arra, hogy az Erasmus+ mobilitási program keretében gyakorlatban is elsajátíthassák az innovatív cukrásztermékek készítésének fortélyait. Roland Zanin 3 éve kapcsolódott be a programba, és nyitotta meg üzemének kapuit a Nemzeti Tehetség program pályázati nyerteseinek. Műhelyében sztázsolt Szó Gellért és Sitkei Balázs is.
A májusi mesterkurzuson a hagyományos sütemények elkészítésének új technológiájával, gazdagított ízvilágával ismerkedhettek meg a tanulni vágyó magyar cukrászok. Ilyen termék volt például Matyasy a modern tarte névre keresztelt, látványos megjelenéssel és friss ízekkel megjelenített kompozíciója. Zanin pedig egy „nehezebb” sütemény, a Pavlova felékesített változatát készítette el, amelyet csokoládéval és különleges pralinéval gazdagított.