Fehér, rozé és vörös kategóriákban is az Ostorosbor lett a legjobb

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 04. 19. 11:23

Páratlan sikert ért el az Ostorosbor Pincészet az immár tizenharmadik alkalommal megrendezett Aranytőke Borszemlén. A szemle történetében először fordult elő, hogy egy pincészet fehér, rozé és vörös kategóriában is legjobb tudott lenni.

Az Egri borvidék egyik legjelentősebb seregszemléjén idén 11 magyar borvidék mellett négy országból külföldi termelők is képviseltették magukat. A borszemle célja – az olaszrizling népszerűsítése mellett–, hogy a borvidék legjobb borait is díjazza a kistermelőktől egészen a nagyokig.

Idén az Ostorosbor Pincészet három kategóriában lett a legjobb:

Legjobb Egri Csillag (Ostorosbor Prémium Egri Csillag 2017);

Legjobb Rozé (Csipke Rozé 2017);

Legjobb Bikavér (Ostorosbor Prémium Bikavér 2015).

Idén fordult elő először, hogy egy borversenyen egy borászatnak egyszerre sikerült mindháromban győzedelmeskedni.

Tovább emeli a siker fényét, hogy a Legjobb Egri Csillagnak járó elismerést a tavalyi év után sorozatban már másodjára sikerült elnyerni, így elmondhatjuk, hogy a pincészet a borvidék által a bikavér fehér párjának megálmodott fehér házasítás, az egri csillag igazi specialistája lett.

Soltész Gergő az Ostorosbor Pincészet vezetője azt vallja, hogy a borvidék hagyományaihoz hű borokat kell készíteni a lehető legmodernebb eljárások felhasználásával. Az így készült borok legyenek jól ihatók, állandó, magas minőségűek. E filozófia megvalósításához természetesen elengedhetetlen a magasan képzett borászok munkája, akik a legkorszerűbb szakismerettel és egy családi pincészetre jellemző gondossággal követik végig a borkészítés folyamatát.

Kapcsolódó cikkeink