És csak jön, egyre jön a zöldség!
Egy-két éve már, hogy egyre hangosabban szólunk: jön a zöldség – a vegetáriánusok világa már a föld egyhatodán… De ez nem vicc!
Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a zöldségek felpozícionálása zajlik, terjed a Plant-Based Foods trendje – elemez a mipszi.hu. – A korábbi időszakban a hús volt az, ami egyértelműen uralta a tányért, meghatározta a menü jellegét. Napjainkban túl sok a kérdőjel a hús körül, egészséges-e, mennyire terheli a környezetet, mit okoz a fenntarthatóságban, stb. Így válik a zöldség a köret státusból főfogássá.
Ugyan a vegetariánusok és főképp a vegánok elenyésző arányban mutatkoznak a statisztikai felmérések szerint a fogyasztók között, hatásuk azonban meglehetősen nagy, így romlott el a hús imidzse, vagy legalábbis kérdőjeleződött meg. Ez a folyamat felértékeli a lokális élelmiszerek közül azokat, amelyek a friss zöldség-gyümölcsöt adják, egyre keresettebbekké válnak ezek a termékek. A zöldségek elkészítésének sokféleségéhez egyre több tanácsot, receptet kaphatunk. Nagy előnyük még a zöldségeknek, hogy a frissességet, az ártatlanságot, az egészséget tudják szimbolizálni, ezzel a ma fontos értékeit megtestesíteni. Egy fiatal élelmiszercsoportról beszélünk…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >