Egy cornwalli halvendéglő lett az Egyesült Királyság legjobb étterme
Öt év után letaszította trónjáról az Egyesült Királyság legjobb éttermét egy cornwalli halvendéglő.
A szigetország legnépszerűbb éttermi kalauza, a Good Food Guide által csütörtökön közzétett ranglistát Nathan Outlaw saját magáról elnevezett étterme vezeti. Az eddigi első a Tóvidéken működő L’Enclume került a második helyre – noha ugyanúgy maximális pontszámot szerzett -, míg a harmadik a londoni Pollen Street Social lett. A negyedik a nottinghami Restaurant Sat Bains, az ötödik pedig Heston Blumenthal sztárséf étterme, a világhírű Fat Duck.
Nathan Outlaw „fenomenálisnak” nevezte, hogy az ő Port Isaac-i vendéglője került az első helyre. Mint mondta, a sikert a „kemény csapatmunkának tudja be”. A 39 éves séf 2007-ben alapította ma már két Michelin-csillagos éttermét, amely 2009-ben a 11. helyen debütált a Good Food Guide listáján.
A kiadvány szerkesztője is az éttermi csapat munkáját emelte ki. „Úgy tűnik, senki sem hagyja ott a stábot, legfeljebb átmennek Nathan Outlaw egy másik éttermébe” – mondta Elizabeth Carter, hozzátéve, hogy a csapat nyilvánvalóan nagyon jó főnöknek és szakembernek tartja a séfet.
A jövő tehetségei közül egy 12 helyes kenti étterem, a Stark szakácsát, Ben Crittendent emelték ki. A vendéglő olyan kicsi, hogy még mellékhelyiség sincs benne, a vendégek az út másik oldalán lévő kocsmába mehetnek át elintézni a dolgukat.
A Good Food Guide 1951-ben jelent meg először. Minden évben a vendégektől érkező ezernyi ajánlás és kritika súlyozásával állít össze listát, majd kiküldi ellenőreit az azon szereplő éttermekbe.
Port Isaac, ez a festői angol halászfalu egyébiránt nemcsak Nathan Outlaw étterméről, hanem arról is nevezetes, hogy ott forgatják a Doc Martin című televíziós sorozatot. (Pietsch Judit, MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Két és fél évi mélyponton a brit infláció
Két és fél évi mélypontra lassult az éves brit infláció…
Tovább olvasom >A szervizdíjakat emelik a hazai éttermekben
Az elmúlt időszakban egyre több étterem dönt úgy, hogy nem…
Tovább olvasom >A várakozásokkal ellentétben januárban nem gyorsult az éves brit élelmiszerinfláció
A decemberivel azonos, 4 százalékos tizenkét havi inflációt mértek januárban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint
Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy…
Tovább olvasom >A család, a csapat és én
Az Év Vendéglőse díjat idén a soproni Erhardt Étterem, Panzió…
Tovább olvasom >Ide járnak a magyarok nyaralni az előszezonban
Az Invia.hu utazásközvetítő közleménye alapján az első negyedévben általában az…
Tovább olvasom >