Auer cukrászda

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 12. 16. 08:00

A hatvanas, hetvenes évek klasszikus budapesti cukrászdája már csak elvétve található meg a főváros vendéglátásának térképén. Most eggyel csökken a fehér foltok száma, hiszen míg az általános gyakorlat szerint jelen korunkban a kávézók dominálnak, ahol lehet – esetleg – cukrászsüteményt is fogyasztani, addig az Auer igazi cukrászda, ahol több mint százféle, egyedi cukrászsütemény mellett kávét is fogyaszthat a vendég.Az üzemeltetők saját cukrászatában másfélszáz-fajta sütemény készül, ám sehol a magyar cukrászdákból unalomig ismert darabok. Aki islerre, puncstortára vágyik, csalódni fog, ám aki a klasszikus német cukrászat – és az ebből származtatott saját kreációk – híve, nem távozik csalódottan. A nehéz és tömény, főzött, margarinnal készült édességek helyett a germán cukrászat könnyebb, játékosabban bánik az ízekkel, kreatívabb – és csak a hűtőpultra kell nézni: látványosabb is. A hitelesség érdekében az Auer-sütemények túlnyomórészt német (de kizárólag természetes) alapanyagok felhasználásával készülnek.
A kétszintes vendéglátóhelyen egyidejűleg 30 vendég foglalhat helyet, és a sütemény mellé tucatnyi kávéféleségből, több mint harmincfajta teából választhatnak. A „több mint cukrászda, de nem kocsma” mottó szellemében, az édes ízvilág határain belül maradva a koktélválaszték kerekíti egésszé az Auert.
Budapest VI., Erzsébet krt. 15.
Tervező: Hunyák Tibor

Kapcsolódó cikkeink