Adjon karácsonyi ajándékot rászoruló gyerekeknek – A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum „cipősdoboz-akciója”

Dátum: 2018. 12. 05. 11:02

És hogy hogyan? Íme a részletek!

Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja ajándékát, és a cipősdobozt töltse meg ajándékokkal.
Cipősdoboz ajándékába bármit tehet, aminek egy gyermek örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékának szinte csak a fantázia szabhat határt, na és persze a doboz mérete.
Doboza tartalmazhat mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt, játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.), higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet) íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt) kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címet nem célszerű megadni.

Arra kérünk mindenkit, hogy ajándékaikba ne tegyenek: agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot, konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.) gyógyszereket, sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagot.

Elkészített ajándékát csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösse át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánja ajándékát, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

És ne feledjék, minden évben díjazzuk a legkreatívabb cipősdoboz ajándékokat, így bátran engedjék szabadon fantáziájukat ☺ Erről bővebben az akció honlapján, a Pályázatok/ Legkreatívabb cipősdoboz menüpontban olvashatnak.

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 20-ig juttassa el a cipősdoboz begyűjtő helyek valamelyikébe!

Múzeumunkban nyitva tartási időben, keddtől vasárnapig 10.00 és 18.00 között adhatja le ajándékát.
Amennyiben valaki mégis postai úton kívánja ajándékát eljuttatni a szervezőkhöz, úgy ezt az alábbi címre kérjük elküldeni: Baptista Szeretetszolgálat 1102 Budapest, Bánya u. 1.
Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.