2700 tonna terméket adományozott a SPAR

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 03. 11. 11:18

Az áruházlánc nyolc éve egyedülálló adományprogrammal segíti a magyarországi állatparkok és menhelyek, valamint vadasparkok nélkülözhetetlen állatmentő és gondozó munkáját – írja a SPAR közleménye nyomán az origo.

A vállalat üzletei egész évben száraz- és konzerveledelt biztosítottak az Országos Állatvédőrség Alapítvány négylábú védenceinek ellátásához is.

A SPAR Magyarország 2011-ben hívta életre új adományozási programját a hazai állatvédelmi szervezetek támogatása céljából. A cégcsoport a szupermarketekben és a hipermarketekben feleslegessé vált, kereskedelmi forgalomba nem hozható vagy onnan kivont termékeket olyan szervezeteknek, egyesületeknek, állatkerteknek vagy vadasparkoknak ajánlja fel, amelyek állatok gondozásával és megmentésével foglalkoznak.

Az akcióban részt vesz valamennyi áruház, melynek vonzáskörzetében egy ilyen profilú, megfelelő engedélyekkel rendelkező szervezet vagy intézmény működik, és szívesen veszi a hús-, húskészítmény-, tejtermék-, zöldség-gyümölcs- és pékárutermékeket takarmányozás céljából.

A tavalyi esztendőben a SPAR 2.725 tonna takarmánycélú és a gondozás során jól hasznosítható terméket juttatott el a szervezeteknek és intézményeknek.

A zömmel takarmányadományokon túl a vállalat olyan egyéb termékekkel is segíti az állatvédők munkáját, amiknek nagy hasznát veszik a mindennapi ellátás során a közel 120 partnerszervezet szakértő és lelkes gondozói. Feladatellátáshoz így kapott hatékony segítséget, mások mellett, az Állatorvostudományi Egyetem, a Gyulai Állatvédő Egyesület, a Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. is.

„A SPAR Magyarország kötelezettségének érzi, hogy minél többet tegyen az állatokért. Örömmel tölt el bennünket, hogy a vállalatnak a kezdeményezésben tavaly részt vevő 309 üzlete 2.725 tonna termékkel támogatta a magyar állatvédők fontos tevékenységét” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársai és patronáltjaik tavaly 15.700 kilogramm száraz állateledelt és csaknem 7.000 doboz konzervet gyűjtöttek a kutyáknak és macskáknak az áruházlánc üzleteiben. Ez nagyban megkönnyítette több mint 20 állatvédelmi szervezet működését és számos gazdátlan kisállat életét. A partnerség 2013-ban indult az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a SPAR között, a szervezet kimutatásai szerint évről évre nő a gyűjtött eledelek mennyisége. Az áruházlánccal közös állateledel-gyűjtés azért is segítséget jelent a társult szervezeteknek, mert a támogatásnak köszönhetően az élelmezéssel járó kiadások egy részét orvosi ellátásra, eszközvásárlásra és telephelyfejlesztésre tudják fordítani. (origo)

Kapcsolódó cikkeink