„Pince” a víz alatt

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2018. 08. 29. 10:35

A chilei tengerpart egy szakaszán üzemelő éttermekből a közelmúltban a borrendelés beérkezésekor búvárokat küldtek le a megfelelő palackért. A filmbe illő jelenetet elsősorban a látványosság kedvéért rendezték, főként az amerikai átlagturisták részére, de a Viña Casanueva pincészet újszerű „hűtésmódszerének” a meleg nyárban komoly jelentősége van. A tenger alatti „borospince” – hiszen itt maga a tenger funkcionál pinceként – valódi előnye, hogy a víz folyamatosan optimális hőmérsékleten, egységesen 10 °C körül tartja a palackokat.

Hogy a vízfelszín alatti bortárolás nem okoz kárt az italban, arra az ötletgazda számára állítólag az szolgált bizonyítékul, hogy a tapasztalatok szerint viszonylag jó állapotban kerülnek elő évjáratos pezsgők és régi borok hajóroncsok belsejéből, akár évszázadokkal azok elsüllyedése után is.

Kapcsolódó cikkeink